O nás

o-nas_1

Příběh o tom, jak jsem se dostala k pečení a proč jsme s manželem otevřeli tento e-shop.

Vše začalo...

Snad jako v každé rodině, když jsme zkoušeli s rodiči péct domácí chléb. To už je ale hodně dávno. Časem přibyla vlastní rodina, děti a přibylo i pokusů o nejchutnější bochník.

Doma si intenzivněji pečeme chléb asi od roku 2013. Prošli jsme fází pečení v domácí pekárně i v remosce. Pečení s droždím i bez. Naše první bochníky - nyní již samozřejmě z tradičního žitného kvásku - praskaly. Nebyly dobře dokynuté, nedržely tvar. Po nakrojení byly velké bubliny, nebo tenká kůrka. Ale nenechali jsme se odradit. Přes počáteční nedokonalosti, jsme se nakonec propracovali až k dnešním voňavým bochníčkům, šiškám i velkým pecnům. Nejčastěji si pečeme pšenično-žitný chléb s různými přísadami, jako např. brambora, kefír, podmáslí.

Pečení chleba a jeho vůni po vyndání z pece jsme propadli. Naše děti chléb milují, stejně jako jejich kamarádi a naši přátelé. Občas nosíme čerstvé bochníčky na schůzky jako svačinky, dáváme chléb jako dárek. Již si nepečeme jen klasický chléb, ale také jeho různé varianty, bagety, rohlíky i housky.

A protože víme, jak složité bylo získávat pomůcky a suroviny k pečení, kolik nás stálo času a peněz objednávání zboží v různých obchodech a na internetu, připravili jsme pro Vás tyto stránky a e-shop. Ať už pečete vlastní domácí chléb kváskový nebo z droždí, zrovna začínáte nebo jste pokročilí pekaři, najdete zde, na jednom místě suroviny a pomůcky, které Vám pomohou dojít ke stejnému cíli, ke kterému jsme dospěli i my.

Domácí chléb je zvláštní, ať už je hněten rukou nebo pečený v moderní pekárně. Pečení chleba může být snadné i rychlé. Může být dalším způsobem jak zlepšit kvalitu stravy Vaší rodiny.

Budeme rádi když se k nám budete vracet ať už pro zboží, pro radu nebo jen pro inspiraci.

Děkujeme a přejeme spoustu úspěchů při pečení.