Otruby

Zpestřete si pečení cereálními otrubami, které dodají vašemu pečivu strukturu a chuť a jako bonus pořádnou kopu výživných látek!

 

Otruby vznikají při mletí obilných zrn, v podstatě jde o jejich vnější vrstvu. Stále ovšem obsahují velké množství vlákniny, vitamínů, minerálů a dalších bioaktivních látek, které tak předávají i pokrmům, do nichž je přidáte.

 

Přidávání otrub do těsta má tyto výhody:

  • dodávají pečivu hrubší strukturu, což se hodí například při pečení celozrnného chleba nebo muffinů,
  • pomáhají udržovat v pečivu vlhkost a tím prodlužují jeho čerstvost,
  • přidání otrub do pečiva může snížit jeho glykemický index, což je prospěšné pro kontrolu hladiny cukru v krvi,
  • zvyšují nutriční hodnoty pečiva.


Vyzkoušejte to i vy a vyberte si u nás ty nejoblíbenější otruby - pšeničné, žitné nebo ovesné. Při pečení vám dobrou službu ovšem udělají i vločky, luštěniny, obiloviny nebo semínka.

Stránka 1 z 1 - 3 položek celkem

Cena

2930
12930

Značky

Položek k zobrazení: 3
otruby
29 Kč

Otruby ovesné Natural 250g

4752
Otruby pšeničné  200g
29 Kč

Otruby pšeničné termizované Evit 200g

529
Otruby žitné 250g
Otruby žitné 250g
Skladem (3 ks)
29 Kč

Otruby žitné - Natural

538