Crumble z jablek a hrušek
🍏🍐 Crumble z jablek a hrušek
Ingredience (na 4–6 porcí):
Ovoce:
- 3 jablka
- 3 hrušky
- 2 lžíce třtinového cukru
- ½ lžičky skořice
- trochu citronové šťávy
Drobenka:
- 100 g polohrubé mouky (nebo půl na půl s jemnými vločkami)
- 60 g másla (studeného)
- 60 g třtinového cukru
- špetka soli
Postup:
- Ovoce nakrájej na kostky, smíchej s cukrem, skořicí a citronovou šťávou. Dej do zapékací mísy.
- Na drobenku prsty rozdrob mouku, máslo, cukr a sůl, až vznikne hrubá směs.
- Nasyp na ovoce a lehce přimáčkni.
- Peč v troubě vyhřáté na 180 °C asi 25 min, až bude povrch zlatavý a ovoce měkké.
Oba dezerty jsou nejlepší ještě teplé, můžeš je doplnit bílým jogurtem, zakysanou smetanou nebo kopečkem vanilkové zmrzliny. 😋