Cizrnová mouka je vyrobena ze sušené, jemně namleté cizrny. Strukturu má podobnou jako běžná hladká mouka, ovšem barvu má světle žlutou. Její chuť je oříšková a lehce nasládlá.
Obsahuje bílkoviny a vlákninu. Má o třetinu méně sacharidů než hladká mouka.
K čemu je vhodná cizrnová mouka?
Cizrnová mouka se hodí do sladkých těst, je výborná k zahušťování a skvělá do orientálních pokrmů.
Je vhodná na pečení, vaření a její předností je skvělé zahušťování.
Použijete je tedy snadno pro přípravu lívanců, sladkých dezertů, obalování zeleniny, do specialit jako je guláš, nebo jako přísada do mletého masa či jinýhch mletých pokrmů - například falafelu.
Z cizrnové mouky a másla ghí připravíte vynikající jíšku do základu zeleninových polévek a omáček.
Pokud cizrnovou mouku smícháme s vodou, můžeme takto ve veganské stravě nahradit vajíčka.
Cizrna je přirozeně bezlepková. Chutí připomíná oříšek.
Složení: cizrnová mouka
Balení: 500g
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Výrobce: Natural Jihlava JK s.r.o., Humpolecká 286/28, 586 01 Jihlava
Nutriční hodnoty
Energetická hodnota | 1325 kJ / 317 kcal |
Tuky | 4,5 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,5 g |
Sacharidy | 55,4 g |
z toho cukry | 0 g |
Vláknina | |
Bílkoviny | 20 g |
Sůl | 0,07 g |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Speciální mouky |
---|---|
Hmotnost: | 0.5 kg |
Typ mouky: | Cizrnová mouka, Bezlepková mouka |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.