Vážení zákazníci, ze zdravotních důvodů bude PRODEJNA až do 8.9. UZAVŘENA. Objednávky si prosím zadávejte přes e-shop a všechny osobní odběry budeme řešit individuálně a domlouvat termíny vyzvednutí telefonicky. Děkujeme za pochopení

TIPY a RADY na PEČENÍ

Nová rubrika, kde najdete tipy a návody na pečení. Poradíme co se Vám při pečení může hodit, jak si práci ulehčit a nebo jí třeba jenom něčím malým vylepšit.

Jak se vyznat v moukách: K čemu je T630, T1050 nebo T930?

Jak se vyznat v moukách: K čemu je T630, T1050 nebo T930?

Poradíme, kterou na co použít. V našem e-shopu najdete mouky od poctivých českých mlýnů. Každá mouka má na obalu označení jako např. T1050 nebo T630. Co to znamená? 👉 Písmeno T znamená typ mouky. Číslo za ním ukazuje, kolik minerálních látek (tzv. popelovin) v mouce zůstalo – čím vyšší číslo, tím víc obalových částí zrna, tedy víc vláknin...

Co dělat se zbytkovým kváskem?  5 nápadů, která Vás nadchnou a inspirují

Co dělat se zbytkovým kváskem? 5 nápadů, která Vás nadchnou a inspirují

Znáte to. Pravidelně krmíte svůj kvásek, těšíte se na další voňavý bochník... a pak se vám doma začnou hromadit skleničky se zbytkovým kváskem. Vyhazovat ho? To je přece škoda! Pokud se vám někdy zachtělo být v kuchyni trochu kreativní, právě jste objevili malý zázrak: zbytkový kvásek totiž dokáže mnohem víc, než si myslíte.   Tento člán...

Naučte se s námi péct kváskový chléb od A do Z

Naučte se s námi péct kváskový chléb od A do Z

Milujete vůni čerstvě upečeného domácího chleba a chtěli byste se naučit péct svůj vlastní? V našem kurzu pečení kváskového chleba se to naučíte během pár hodin! Ať jste úplný začátečník nebo už máte nějaké zkušenosti, krok po kroku vás provedeme procesem přípravy, kynutí a pečení domácího chleba z pravého kvásku.  Pokud jste si mysleli, že p...

Výbava pro pekaře – vše potřebné k pečení chleba

Výbava pro pekaře – vše potřebné k pečení chleba

Jakou výbavu si pořídit jako začínající nebo pokročilý pekař? Toto téma je velmi obšírné a spousta z Vás má na něj svůj názor. Někdo radí, ze začátku stačí jen mísa, cedník, ošatka a žiletka v ruce. Někdo Vám poradí kup si co nejvíce můžeš a určitě to využiješ. A co radíme my? Ze začátku si nakupte pár základních věcí, spoustu z nich už m...

Nařezávání chleba a zdobení chleba šablonou

Dnes otevřeme téma nařezávaní chleba. Zde platí, že domácí chleba tvoříme s láskou a vkládáme do přípravy a tvoření svou energii. Často chceme, aby chleba nejen chutnal, ale také hezky a zajímavě vypadal. Nenadarmo se říká, že člověk jí také očima. Samotné nařezání chleba před pečením nemá pouze dekorativní vzhled, ale díky nařezání z ch...

Jak si vybrat ošatku

Jak si vybrat ošatku

V naší nabídce najdete hned několik druhů a velikostí ošatek. Často se nás ptáte jaká ošatka je ta pravá. A právě proto jsem pro vás připravili malý návod. Pedigové ošatky V nabídce máme 2 varianty pedigových ošatek. Jedna je od firmy Orion a druhá od českého výrobce. Obě tyto varianty jsou vyráběny z pedigu. A co ten pedig vlastn...