Kurz pečení kváskového chleba v Remosce 28. 4. 2024 OSTRAVA
Kurz je vhodný pro začátečníky a nebo mírně pokročilé.
Termín 28.4. od 14 do 18 hod v Ostravské pobočce Národního zemědělského muzea.
DOV - Vítkovice 3033, 703 00 OSTRAVA - VÍTKOVICE
Objednáním a zaplacením celé částky si rezervujete místo na kurzu.
Kurz je vhodný pro začátečníky a nebo ty co si po pár upečených bochnících neví rady. Naším cílem je Vám předat zkušenosti s péčí o kvásek, naučit Vás pracovat s těstem a umět si upéct krásný voňavý pšenično - žitný bochník.
Co všechno si ukážeme?
Na kurzu obdržíte žitný kvásek a seznámíte se se základními pekařskými pojmy. Během kurzu si ukážeme celý proces přípravy a povíme si, jak pečení doma načasovat. Ukážeme si, jak správně vypracovat těsto, jak ho stočit do ošatky a nechat správně kynout. Ukážeme si, jak připravit rozkvas a jak se starat o kvásek, který obdržíte. Na konci kurzu si každý účastník upeče svůj malý pšenično-žitný bochník, který si pak odnese domů.
Během kurzu se podíváme na různé typy ošatek a pekařských potřeb, představíme Vám jejich výhody a zároveň budete mít možnost si na místě zakoupit potřebné ingredience a pomůcky k pečení. V ceně kurzu jsou veškeré pomůcky, a proto není potřeba si s sebou cokoliv dalšího na pečení nosit.
Kapacita kurzu je max. 10 lidí, délka kurzu 4 hodiny. V ceně kurzu jsou veškeré ingredience a potřeby pro upečení jednoho bochníku.
Na kurz je potřeba si vzít skleničku na kvásek, tašku nebo papírový sáček na malý bochník a případně zástěru.
Uhrazená částka za kurz je NEVRATNÁ, je možné svou účast následně po předchozí dohodě převést na jiný termín.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.